Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 25 серпня

Четвер, 25 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 25 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 25 серпня:

Про уламок ракети, якою вдарили по Луцькому аеродрому

У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Шлях до Незалежності», яка відтворює страшні реалії сьогодення. Серед експонатів й уламки ракети, що влучила у Луцький аеродром.

Також в експозиції можна побачити плакати «Save Mariupol», кікімору для військових, уламки ворожої зброї, костюм пожежника, який гасив полум’я на місцевій нафтобазі та багато інших речей, які не дають забувати про звірства росіян на території України. 

Біля ворожого однострою поклали поліетиленовий пакет – як нагадування, що станеться з кожним окупантом, який ступить на нашу землю. 

Як виглядає виставка та чи зачепила декомунізація краєзнавчий музей – дивіться у сюжеті.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 25 серпня

Про ятки для луцьких бабусь

У Луцьку облаштують спеціальні місця для торгівлі городиною для бабусь, з якими протягом тривалого часу боролися муніципали. 

Про це стало відомо під час розширеної наради міського голови у четвер, 25 серпня. 

Так, Ігор Поліщук зазначив, що у боротьбі зі стихійною торгівлею не потрібно доводити ситуацію до точки кипіння. 

Він доручив департаменту економічної політики, департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, КП «Луцькі ринки» вивчити питання щодо можливості та необхідності встановлення тимчасових конструкцій, де громадяни могли б продавати власноруч вирощену сільськогосподарську продукцію. Їх мають встановити там, де нині це необхідно лучанам. За його словами, це мають бути гарно оформлені дерев’яні торговельні ятки. Вони будуть встановлені на період дії воєнного стану. Після його завершення їх демонтують і використовуватимуться громадою під час проведення різноманітних ярмарків чи заходів. Торгівля тут буде безкоштовною, аби громадяни, які власноруч виростили овочі чи фрукти на своїй земельній ділянці, могли її реалізувати і заплатити за комунальні послуги чи придбати ліки. Таким чином місто хоче підтримати людей у цей непростий час. Буде контролюватися, хто і чим торгує.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 25 серпня

Про луцьких волонтерів, які повертають тіла полеглих воїнів

Лучани Андрій Ольховий та Сергій Кушнір привезли на малу батьківщину понад два десятки загиблих захисників. Вони співпрацюють з місією «Чорний тюльпан» і 14-ю окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого.

У цивільному житті Андрій Ольховий є технічним директором приватного акціонерного товариства «Луцькавтодор», а Сергій Кушнір працює регіональним менеджером зі збуту напоїв однієї з приватних фірм. Із кінця 2013 року обидва – активісти «Автомайдану України».

Вісім років тому чоловіки займались тим, що забезпечували волинську роту спеціального призначення «Світязь», яка брала участь в бойових діях на Сході України. Згодом організовували зустрічі та супровід спецтранспорту, який доставляв на Волинь полеглих у війні захисників. Власне, тоді й почалась співпраця з громадською організацією «Чорний тюльпан», яка займається ексгумацією та вивезенням з зони бойових дій тіл військовослужбовців. Після 24 лютого «автомайданівці» взяли на себе нові обов’язки. Тепер вони самостійно забирають тіла загиблих з моргів на Сході України.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 25 серпня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів