Поділитись:

Лучанка Ірина Климець розповіла, як встановила рекорд України в метанні молота (відео)

Середа, 24 серпня 2022, 21:50

 

17 серпня, завершилася фінальна частина змагань на Євро-2022 з легкої атлетики в дисципліні метання молота.

Україну представляла лучанка Ірина Климець, яка за підсумком змагань посіла 6 місце з результатом 69,18 метра. Цей результат оновив рекорд України у фіналах континентальних першостей із метання молота.

Перша трійка виглядає так:

  1. Б'янка Гельбер (Румунія), 72,72;
  2. Єва Розанська (Польща), 72,12;
  3. Сара Фантіні (Італія), 71,58;

 

 

«Ще в неділю ввечері я повернулась з Мюнхена... велика кількість глядачів – підтримували всі… Дуже багато було українців, глядачів з прапорами, які підходили з нами спілкувалися…Дуже красиве місто, стадіон – атмосфера була чудова», – каже Ірина Климець.

 

Про оновлення рекорду лучанка розповідає: «Я взагалі не знала, що це найвище досягнення в історії України. Я засмучена була через малий результат кваліфікації, через технічні проблеми. Одна тільки вдала спроба з трьох, але все ж таки я відігралась з 10 результатом і в фіналі я змогла його покращити. Це не мій особистий рекорд. Звичайно, хочеться виступати по особистих рекордах…»

«Коли почалась війна, я тренувалась сама – без тренера. З тренером зустрілась за 10 днів до чемпіонату…Але все-таки я зуміла стати шостою на чемпіонаті Європи. На попередньому я була одинадцята і тут – шоста. Коли я вийшла в мік зону, я стала читати і дізналась, що це найвище досягнення в історії України і я така: ОГО», – ділиться спортсменка.

Детальніше про це у відео.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів