Поділитись:

Композитор Alex Pian у Луцьку вперше презентував наживо свій альбом Emotions of war (фото)

Вівторок, 23 серпня 2022, 13:11

До Дня Незалежності України Feelgood Agency організували у Луцьку концерт львівського піаніста, який на початку березня зіграв композицію всесвітньо відомого композитора Ганса Ціммера «TIME» на львівському вокзалі, і це відео розлетілось мережею.

Концерт відбувся у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків і зібрав більше ніж 200 глядачів. 

«Чесно кажучи, ми не сподівалися на таку кількість людей. Адже у день концерту було 100 реєстрацій, і ми очікували ще 20-30 осіб. Але люди йшли компаніями, сім'ям з дітками, парами, і це було дуже зворушливо», – розповіла співорганізатор концерту Оксана Цимбалюк.

Дійство відбувалося у вигляді перформансу. Запалили понад 400 свічок, що стали символом життя, що триває. На початку концерту звучав закадровий голос про втрати та здобутки українців під час війни. Світлове підсилення створила компанія «Віола». 

«Життя переможе смерть, а світло темряву. Ми почули цю фразу на початку березня, і ці слова – кредо для багатьох українців. Завдяки світловому супроводу, звучання кожної з композицій набувало глибшого сенсу», – розповідає співорганізаторка Юлія Дудка

 

Олексій Карпенко почав концерт з презентації власного альбому, який був написаний під час війни. Композитор презентував 5 авторських творів, а після цього зіграв легендарний TIME Ганца Ціммера. Друга частина концерту складалася з цілковитої імпровізації, під час якої звучали відомі українські та світові хіти: «Цвіте терен», «Червона Рута», «We Are the Champions». 

В кінці концерту Alex Pian акомпанував глядачам Гімн України, які в унісон, поклавши руку на серця, чуттєво співали. 

«В неділю я слідкувала за емоціями людей. Вони плакали та посміхалися, трималися за руки, обіймалися і навіть підспівували. Кожен проживав свою маленьку історію цієї війни. А Олексій вийняв ці емоції назовні з кожного із нас. Музика зцілює, і позавчора відбулася справжня музична терапія», – розповіла ідейниця та організаторка концерту Тетяна Зубрик. – Круто, що Луцьк так тепло зустрів Alex Pian. Він дійсно вражений!».

Усі кошти, виручені із вхідних квитків та з додаткових донатів під час концерту передали Волонтерському штабу «Ангар» та волонтерському VolWest Hub. Всього було зібрано 51 905 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів