Поділитись:

NASA вибрало потенційні регіони для висадки астронавтів на Місяці

Неділя, 21 серпня 2022, 02:25
NASA вибрало потенційні регіони для висадки астронавтів на Місяці

NASA готується до запуску місії "Артеміда", в рамках якої планується висадка людей на Місяць. Агентство вибрало 13 регіонів, які розглядаються як потенційні посадкові майданчики під час цієї місії. Список регіонів було опубліковано на сайті NASA.

Усі вибрані регіони знаходяться на південному полюсі Місяця. До них увійшли: височина поряд з кратером Шеклтон, край кратера Фаустіні, два краї кратера Де Герлах, хребет, що з'єднує кратери Шеклтон і де Герлах, і прилеглу до нього область, кратер Хауорт, краї кратера Нобіле, край кратера Амундсен, плато Лейб, масив де Герлах Кохера та масив Малаперта.

За даними агентства, кожна обрана область знаходиться в межах 6 градусів широти від південного полюса Місяця. Всі вони також володіють різними геологічними особливостями. Потенційні регіони для посадки NASA вибрали за допомогою даних, зібраних зондом Lunar Reconnaissance Orbiter.

Усі обрані регіони вважаються дуже цікавими з наукового погляду через близькість до південного полюса Місяця. Цей район містить багато постійно затінених регіонів, багатих на ресурси, а також незвідану місцевість.

Деякі з цих регіонів знаходяться в найдавніших частинах Місяця, що може допомогти дізнатися про історію супутника Землі більше.

Також при виборі місць враховувалися критерії, необхідні для безпечної посадки: рельєф місцевості, можливість зв'язку з Землею, освітленість та можливості ракети-носія Space Launch System (SLS), космічного транспортного корабля Orion та модифікація ракети Starship для висадки астронавтів на поверхні Місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів