Поділитись:

На Волині відправили у тюрму неповнолітнього серійного крадія велосипедів

П'ятниця, 19 серпня 2022, 18:42
На Волині відправили у тюрму неповнолітнього серійного крадія велосипедів

Фото ілюстративне

На Волині судили неповнолітнього уродженця Чернігівщини, який і раніше притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки, однак, на шлях виправлення не став. Юнак викрав декілька велосипедів, за що отримав нове покарання.

Відповідний вирок ухвалив Нововолинський міський суд Волинської області 15 серпня.

Як вбачається із вироку, 18 серпня 2019 року неповнолітній обвинувачений о 23:30 зірвав навісний замок та проник до господарського приміщення одного з кафе, звідки викрав велосипед вартістю 600 гривень. Тоді ж він зірвав навісний замок з наступних дверей у цьому ж приміщені, звідки викрав ще два велосипеди вартістю 750 та 2500 гривень відповідно.

Крім цього, 14 вересня 2019 року він, перебуваючи у Володимирі-Волинському, о 22:30 демонтував вікно і проник у складське приміщення, з якого викрав велосипед, вартістю майже 4900 гривень. Окрім цього, наступного дня юнак, користуючись вільним доступом, викрав із салону авто акумуляторну батарею вартістю 585 гривень.

У суді обвинувачений визнав свою вину та зізнався, що крав речі з 14 років, оскільки не мав грошей на їжу та одяг. Також додав, що через конфлікти із мамою не жив удома, тож вимушений був самостійно заробляти на прожиття. Разом з тим, розуміє, що чинив неправильно, крадучи чуже майно.

Законний представник обвинуваченого підтвердила слова юнака та додала, що той ріс у сім'ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах, батьки не приділяли йому уваги, тому він став на неправильний шлях.

Суд урахував, що неповнолітній з'явився зі зізнанням та щиро розкаявся у скоєному, активно сприяв розкриттю злочинів та частково компенсував завдану шкоду.

Разом з тим, дослідивши всі обставини справи та врахувавши попередній вирок, суд визнав юнака винним та призначив йому покарання у вигляді трьох років і восьми місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Луцьку на блок-посту затримали трьох осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів