"Версаль", котики на дереві і розряджений ноутбук – робота патрульних у Луцьку

Субота, 17 грудня 2016, 16:33

Останнім часом у Луцьку почастішали випадки бійок, хуліганства у нічних клубах. Зокрема у "Версалі" нещодавно відбулася поножовщина.

Про те, чи повинні поліцейські патрулювати такі місця відпочинку та попереджувати такі ситуації, говорили в ефірі Протилежного Погляду 16 грудня.

Начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Вовченко зазначив, що організувати постійне патрулювання біля нічних клубів неможливо, адже бракує екіпажів.

"Усі наголошують: патрулювати біля нічних клубів. У місті більше роботи іншої нема? Є. А зараз виїжджає 21 хлопець і дівчина, які повинні оформити ДТП, відреагувати на правопорушення, скоєне водієм, поїхати на сімейну сварку, зняти з дерева котика, проконсультувати шановного громадянина, який набирає "102" і каже, що в нього не заряджається ноутбук. Я не можу дати команду: все, стоїмо біля нічних клубів. Є виклик, патрульні туди приїжджають. Елементарна арифметика: 6 екіпажів, 97 викликів", – розповів він.

Натомість екс-начальник Луцького міського відділу Національної поліції України Ігор Муковоз переконаний, що такі проблеми виникають передусім через неспрацьованість підрозділів.

"Правоохоронна система повинна виконувати властиві їй функції. Сьогодні задача дуже проста: координація між службами. Чому шановний Петро Шпига не організує охорону в такому громадському місці? Бо цим займається патрульна поліція, а цим повинні займатися всі. Так, треба і ноутбук зарядити, і котика зняти, але спершу треба грабіж розкрити. Немає співпраці між патрульною поліцією і іншими підрозділами", – зазначив він.

Своєю чергою, Вовченко наголосив, що до патрульних намагаються прив'язати всю роботу.

"Давайте ми ще будемо супутники запускати!" – обурився він.