Поділитись:

Нова поліція в Луцьку: наскільки якісні зміни?

П'ятниця, 16 грудня 2016, 21:30

В Україні триває реформа МВС, внаслідок якої, власне, й утворилася патрульна поліція.

Про те, чи правильним шляхом йдуть її ініціатори та наскільки якісні відбуваються зміни, в ефірі Протилежного Погляду 16 грудня ділилися думками екс-начальник Луцького міського відділу Національної поліції України Ігор Муковоз і начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Вовченко.

Ігор Муковоз переконаний, що реформа МВС була необхідною, однак вона відбувається неправильно.

"Я твердо переконаний в тому, що реформа патрульної поліції і загалом реформа МВС була на часі. Але людям не стало безпечніше. Реформа має принести якість. Якщо реформа призвела до збільшення злочинності і зменшення розкриття справ, то, очевидно, що реформа йде не тим шляхом. Я патрульних поважаю. До них питань нема: ці діти прийшли змінити країну. Але в мене є питання до тих, хто організовував цю "реформу", і чому ми маємо такі наслідки. З початку реформи був закладений конфлікт. Людям, які йшли на конкурс, говорили: "Ви молоді, правильні і принципові, а всі, що працювали до вас, - хабарники і поганці". Тобто створили штучний конфлікт. І тільки зараз появляється співпраця і розуміння", – зазначив екс-начальник поліцейських.

Натомість Олександр Вовченко запевнив: нинішнім патрульним ніхто не говорив, що попередні працівники поліції були погані. Однак погодився, що конфлікт таки існує.

"Реформа протікає добре, у будь-якому випадку. Попри все те, що закидають новій патрульні поліції, вони не зупиняються, вони працюють", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
19 січня 2024
13 січня 2024
29 грудня 2023
24 грудня 2023
25 листопада 2023