Поділитись:

Чоловік, який у Луцьку збив на смерть дитину, імовірно, втік за кордон

П'ятниця, 19 серпня 2022, 09:50

29-річний Артем Приходько, який 6 червня у Луцьку на пішохідному переході збив батька та його двох синів (один з них помер у лікарні), міг виїхати за кордон.

Про це стало відомо у четвер, 18 серпня, під час розгляду апеляції в суді, пише Перший

У вересні минулого року Луцький міськрайонний суд визнав Артема Приходька винним і присудив йому 6 років позбавлення волі. Обвинувачений не погодився з вироком і подав апеляцію. Однак на її розгляд особисто не з’явився.

До суду направив пояснення, нібито не хоче своєю присутністю нагадувати сім’ї про жахливу аварію. Разом з тим він хоче зменшення суми відшкодування і умовне ув'язнення замість реального.

Адвокат винуватця аварії виступив за те, щоб не розглядати справу без нього, мовляв, не зміг зустрітися з чоловіком і узгодити позиції.

Натомість прокурор Тетяна Супрунюк повідомила, що домашній арешт Артема Приходька в силі, але є непідтверджена інформація про його виїзд за кордон. Вона попросила відкласти розгляд справи, щоб перевірити цю інформацію, адже обвинувачений – батько трьох дітей і формально мав підстави перетнути кордон.

«На минуле засідання Приходько подав клопотання про відкладання розгляду справи, щоб укласти угоду з захисником. Суд погодився, але цього не відбулося. Тому суд залучив адвоката з центру безоплатної правової допомоги. Тому ми ухвалюємо рішення продовжити розгляд справи», - сказав голова колегії суддів Олег Клок.

Адвокат обвинуваченого Віталій Єлов заявив, що той вимагає скоротити термін ув’язнення до 5 років, але з умовним відбуванням покарання, а також зменшити розмір відшкодування. Мовляв у нього троє маленьких дітей, яких потрібно утримувати.

Адвокат потерпілих Анатолій Бакаєвич натомість сказав, що обвинувачений і сам є утриманцем своєї сім’ї, а діти – від різних шлюбів, в їхньому вихованні він участі не бере.

Апеляційний суд відхилив побажання обвинуваченого і вирішив залишити вирок без змін: 6 років ув'язнення і два мільйони відшкодування: по мільйону потерпілому Олександру Позняковському та Іванні Позняковській.

Зауважимо, аварія відбулася 6 серпня 2021 року. Тоді батько переходив дорогу разом з двома дітьми. 5-річний син вижив, а 9-річний помер у лікарні. Самому чоловіку теж знадобилися п’ять операцій і тривала реабілітація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів