Поділитись:

У складі волинського об'єднання "Єврорегіон "Буг" – три мертві людини

П'ятниця, 16 грудня 2016, 18:13
У складі волинського об'єднання

Директор комунальної установи "Агенція розвитку Єврорегіон "Буг" Ірина Ітані стверджує, що рада транскордонного об'єднання "Єврорегіон "Буг" на Волині є "мертвою" структурою.

Про це вона заявила на комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва 16 грудня.

На комісії обговорювали можливість виділення більше 700 тисяч гривень бюджетних коштів волинському осередку об'єднання "Єврорегіон "Буг" на наступний рік.

Як зауважила заступник керівника секретаріату транскордонного об'єднання "Єврорегіон "Буг" з української сторони Наталія Кролік, ці кошти планують використати на те, щоб організація продовжувала функціонувати. Крім того, ці гроші планують залучити при розробці проектів та організації чергового засідання ради. Останнє, мовляв, було ще у 2012 році.

Ірина Ітані, яка є керівником суміжної з транскордонним об'єднанням комунальної установи від Волинської обласної ради, обурилася, що на обговорення цього питання її не запросили. На оголошення, мовляв, натрапила ненароком.

Вона заявила, що найвищим органом об'єднання є рада, склад якої не оновлювали вже декілька років. Через це серед членів ради є навіть померлі: колишній голова Волинської ОДА Борис Клімчук та ректор ЛНТУ Віктор Божидарнік.

Крім того, до керівного складу об'єднання досі входить колишній президент Волинської торгово-промислової палати Сергій Науменко, який помер в січні 2014 року.

"Фактично з 2015 року в транскордонне об'єднання входить три мертвих людини. В Польщі в шоці!" – каже Ірина Ітані.

Питання виникли і щодо персони керівника секретаріату Єврорегіону "Буг" з української сторони Андрія Ломаги, який був призначений від Волинської ОДА.

Та як зазначив начальник управління міжнародного співробітництва Волинської облдержадміністрації Юрій Кресак, вже півроку як Ломага не працює на посаді.

"Це мертва структура", – продовжувала обурюватися Ірина Ітані.

Керуючий справами Волинської обласної ради Дмитро Дубняк погодився, що секретаріат об'єднання дійсно довго не працював. Однак він запевнив: в лютому 2017 року планують засідання, на якому й зможуть переобрати членів ради, відновивши, таким чином, роботу об'єднання.

Своєю чергою, начальника управління ОДА не задовільнило те, що на місце Андрія Ломаги планують затвердити начальника відділу Волиньради Аллу Яценюк.

Він заявив, що якщо ініціатором створення об'єднання була облдержадміністрація, то вона повинна мати виконавця в цій структурі.

"Важко розібратися, хто з ким, а хто проти кого. Створили конфлікт. Нам невдячна робота випала, але ми повинні приймати", – резюмувала член комісії Алла Лісова.

У підсумку, більшість членів комісії підтримали проект рішення зі змінами.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024