Поділитись:

Експерт Сергій Куюн попередив про неякісний бензин на АЗС (відео)

Четвер, 18 серпня 2022, 22:32
Експерт Сергій Куюн попередив про неякісний бензин на АЗС (відео)

До війни український ринок пального на 80% забезпечував імпорт, основна частка припадала на росію та білорусь. Проте з початком війни ринок повністю перебудувався і паливо, в основному, надходить до України з країн Заходу.

У випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» експерт ринку пального та директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн розповів про якість пального, що зараз є на українських АЗС.

Експерт розповів, що до війни на ринку було представлено небагато марок пального, проте зараз ринок надходжень більш поділений і все пальне, що імпортується відповідає стандарту Євро-5. Проте в зоні ризику низької якості, знаходиться бензин.

За словами експерта, його найчастіше підроблюють, адже його можна виготовити на «міні-нафтопереробних заводах» чи змішувати компоненти на нафтобазах. І проблема дефіциту пального, яка ще нещодавно була актуальна, надала додаткового стимулу до активізації таких підприємств.

Проте експерт зазначив, що це було завжди, завжди була проблема з підробкою пального. Але раніше, для того, щоб забезпечити мінімальну якість використовувались октанопідвищуючі присадки імпортного виробництва, здебільшого з білорусі та росії. Наразі цих постачань немає і відповідно якість такого палива – не найкраща.

Детальніше у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів