Поділитись:

У Ковелі вулицю Толстова хочуть перейменувати на честь полеглих воїнів

Четвер, 18 серпня 2022, 09:10
У Ковелі вулицю Толстова хочуть перейменувати на честь полеглих воїнів

У Ковелі завершилися громадські слухання щодо перейменування вулиць і провулків нашої громади. Всі результати зараз підсумовуються і на стадії підготовки. Далі відповідний поєкт рішення розглядатимуть депутати міськради.

Про це повідомив нас своїй сторінці у фейсбуці міський голова Ігор Чайка. 

Як зазначив мер, найбільше голосів громадськість віддала за перейменування вулиці Толстого на вулицю імені загиблого в лютому воїна, ковельчанина Єгора Лобанова – 647. Однак топонімічна комісія рекомендувала перейменувати цю вулицю на Захисників України, аргументуючи це активною фазою війни, яка, на жаль, не гарантує, що загиблих Героїв, які жили на одній вулиці, не буде більше одного, і що це не викличе спірних моментів у майбутньому. Тож за цю версію проголосуавав 321 мешканець нашої громади.

«У світлі останніх подій, маю на увазі трагічну загибель днями батька Єгора Лобанова, – Юрія, який також був захисником України в цій важкій війні з російським агресором, хочу озвучити таку ініціативу: присвоїти цій вулиці ім‘я не лише сина, але й батька. Відповідно, щоб вулиця Толстого стала вулицею Лобанових – батька і сина», – запропонував Ігор Чайка. 

Він чекає на думку громади. Остаточне рішення буде за депутатами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів