Поділитись:

Волинь зустріла рятувальників, які біжать 800-кілометровий марафон (відео)

Середа, 17 серпня 2022, 20:20

Волинь зустріла ультрамарафонівців, учасників благодійного забігу на чолі зі столичним рятувальником Володимиром Сковородкою, який поставив собі мету за 14 днів пробігти 800 кілометрів від Києва до столиці Польщі.

Стартувала місія ще 11 серпня в Києві та триває вже 7 день. З Володимиром біжать і його колеги.

В рамках “ультрамарафону вдячності” учасники вже добігли до Волині. Як розповів речник ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров, їх підтримали жителі області та місцеві надзвичайники.

Хоч ультрамарафон вдячності відбувається не вперше, для Луцька – це історична подія, переконують волинські рятувальники. Головна мета ультрамарафонівців цьогоріч – привернути увагу українського народу до важливої ролі рятувальників у боротьбі з рашистами, висловити вдячність за підтримку Польщі, а також – зібрати 2 мільйони гривень, аби придбати спецобладнання для водолазів-рятувальників і водолазів-піротехніків.

«Ми хочемо підтримати цю людину і спільно з ним подолати ці 7 кілометрів по Луцьку і долучитися до гарної ініціативи. В наш військовий час спорт має бути на найвищому рівні, а ще коли спортом можна залучити кошти на техніку для розмінування – це дуже актуально, бо пів країни заміновано», – розповідає лучанин Юрій Симчук, який доєднався до марафону.

Доєднався і волинський вогнеборець Дмитро Журавський, який вирішив бігти у бойовому одязі та спорядженні – від Київського майдану у Луцьку і аж до Замкової площі.

«Це для мене вже 4 забіг. І сьогодні вперше в мене менше, ніж 5 кілометрів. Траса дуже тяжка, бойовий одяг теж», – каже рятувальник.

На Волині ультрамарафонівці відвідають ще одне місто – Ковель. Далі ж за планом перетин кордону із Польщею. Фініш буде вже у Варшаві. Там учасники планують бути вже 24 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів