Поділитись:

Уряд дозволив командирам посвідчувати заповіти військових

Середа, 17 серпня 2022, 08:31
Уряд дозволив командирам посвідчувати заповіти військових

Кабінет Міністірв дозволив командирам посвідчувати заповіти військовослужбовців в умовах воєнного стану.

Постанова передбачає, що в умовах воєнного стану посвідчувати заповіти військовослужбовців Збройних сил, інших утворених відповідно до законів військових формувань, а також працівників правоохоронних (спеціальних) органів, органів цивільного захисту, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки i оборони, відсічі і стримування збройної агресії іноземної держави, зможуть не тільки нотаріуси. Таке право отримали також командири (начальники) цих формувань (органів) та інші уповноважені таким командиром (начальником) особи, – повідомляє Урядовий портал. 

Після посвідчення відповідні уповноважені особи мають надіслати заповіт через Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство оборони, відповідний правоохоронний (спеціальний) або інший орган до Міністерства юстиції чи його територіального органу для забезпечення його реєстрації нотаріусами у Спадковому реєстрі.

Водночас зазначеною постановою Кабінету Міністрів України встановлено строк у 2 робочі дні після отримання територіальним органом Мін'юсту заповіту, протягом яких забезпечується передача заяви про реєстрацію такого документа, посвідченого особою, яка в умовах воєнного стану відповідно до законодавства має право його посвідчувати, до реєстратора. Останній же протягом 3 робочих днів після отримання на зберігання такого заповіту здійснює його державну реєстрацію у Спадковому реєстрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
09:35
15 березня 2024
08 грудня 2023
13 жовтня 2023
18 вересня 2023
10 серпня 2023
03 серпня 2023
12 липня 2023
28 травня 2023