Головну муніципалку Луцька можуть покарати за брехню про відпустку

П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:31

Начальниці департаменту муніципальної поліції Юлію Сиротинську надали відпустку у зв'язку з викликом на навчання у Львівському відділенні Інституту державного управління при Президентові України.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук звинуватив муніципалку в тому, що вона використала оплачувану відпустку не за призначенням, адже замість навчання відвідала Прагу і Берлін.

У відповідь Юлія Сиротинська запевнила, що складала іспити екстерном в межах навчального процесу. До того ж, зазначила муніципалка, у вересні справлялася з навчанням без відпустки. Сиротинська переконана, що такі звинувачення пов'язані з демонтажем незаконно розташованого гаража, у якому перебувало авто (після ДТП), що перебувало у розшуку.

У Львівському відділенні Інституту державного управління при Президентові України зазначили, що студентка Сиротинська дійсно мала складати іспити та заліки із 7 до 22 листопада, однак на сесії її не було, і вона має академічну заборгованість. Про це йдеться у відповіді навчального закладу на запит журналістів ТРК "Аверс".

У Луцькраді про це вже знають і запевняють, що покарають Сиротинську.

"Такі речі не можуть бути прийнятними. Ми з цього приводу будемо ухвалювати відповідні рішення у вигляді дисциплінарного стягнення. Це може бути догана, відстрочка рангу або якесь інше дисциплінарне стягнення", – зазначив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

"Це не є підставою для звільнення чи для пониження посади. Пані Сиротинська достатньо непогано справляється зі своїми обов'язками", - додав він.