Поділитись:

Заборона на виїзд чоловіків з України: Зеленський відповів на петицію

Вівторок, 16 серпня 2022, 12:52
Заборона на виїзд чоловіків з України: Зеленський відповів на петицію

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію щодо скасування заборони на виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років без військового досвіду та запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців.

Про це у вівторок, 16 серпня, повідомляє УНН.

«Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану. Слід зазначити, що відповідно до Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" правила перетинання державного кордону України громадянами України встановлюються Кабінетом Міністрів України, зокрема й на період дії правового режиму воєнного стану», – відповів Зеленський.

Щодо порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців, Зеленський зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» здійснюється Кабінетом Міністрів України, який, зокрема, визначає порядок проведення заходів мобілізації в державі.

«Тому я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо: Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний звернувся до Міністерства оборони з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає мобілізації, зокрема студентам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024