Поділитись:

Луцькі перевізники вимагають підвищити вартість проїзду до 5 гривень (фото)

П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:13

Луцькі перевізники вимагають якнайшвидше підвищити вартість проїзду у міських маршрутках до 5 гривень.

У разі відмови – обіцяють того ж дня зупинити роботу усього транспорту, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Представники громадської організації "Волинська обласна асоціація автомобільних перевізників" стверджують, що з чинними тарифами на проїзд працювати стало невигідно, а із запланованим збільшенням мінімальних зарплат та постійним здорожчанням пального стане ще гірше.

Позицію перевізників озвучив директор ТОВ ВТП "Санрайз" ЛТД Юрій Девіцький.

"Ми даємо чіткі розрахунки. Так, з першого січня піднімаються мінімальні зарплати, а це – зростання виплат по підприємству, що має відобразитися на тарифі. Окрім того, щороку дорожчає дизпаливо. У тариф зараз не закладена інвестиційна складова, транспорт старіє. Машини за 10 років проходять до мільйона кілометрів. Зараз нові автобуси вартують 1,5-2 млн гривень. Аби мати рентабельність 10%, вартість квитка повинна бути 4,5 гривні. У Києві ціна за проїзд 5-6 гривень, а з нового року має зрости до 8 гривень. Зауважу, що собівартість однакова, а тарифи – в рази вищі. Тому нам треба робити граничну вартість 5 гривень, а ставити людям 4-4,5 гривні й дивитися по ситуації", – наголосив Девіцький.

Перевізники також додають, що 65% складової тарифу – вартість дизельного палива, ціна якого за 2016-й рік збільшилася з 14,10 гривні до 18,50 гривні.

Окрім того, учасники круглого столу повідомили, що основна частина автопарку небезпечна для лучан, застаріла.

Їм апелював начальник управління транспорту і зв'язку Анатолій Миронюк, який інформував, що ПрАТ "10701" має автопарк нових автобусів 2016-го року й постійно працює над модернізацією, і там немає небезпечного транспорту.

Тож заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко запропонував, аби всі перевізники представили свої економічні розрахунки тарифу. Їхні пропозиції вивчать у міськраді й дадуть відповідь вже в січні 2017-го року.

Надрукувати
мітки:
коментарів