Поділитись:

Як на Волинь завозять сільгосптехніку з Білорусі (відео)

Понеділок, 15 серпня 2022, 17:05
Як на Волинь завозять сільгосптехніку з Білорусі (відео)

Через митний пост «Ягодин», що на Волині, завозять в Україну білоруські товари. До редакції телеканалу «Конкурент ТV» звернулися свідки, яких відверто обурив факт співпраці українських підприємців з країною-агресором.

На відео видно, що  напівпричеп із маркуванням фірми «Техтоторг» завантажений тракторами виробництва білоруського тракторного заводу. А на офіційному сайті самої компанії серед переваг вказано, що «Техноторг» є лідером з продажу тракторів «Білорус» в Україні, а також – лідером з продажу техніки виробництва Республіки Білорусь.

Зазначимо, раніше, коли Білорусь не несла загрози нашій державі, товари білоруського виробництва ввозились в Україну напряму – через спільний кордон. Сьогодні ж, в умовах війни, вигадливі підприємці везуть спочатку товар з Білорусі до Польщі, а потім вже з Польщі в Україну.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили поспілкуватися з представниками компанії «Техноторг». Керівник Волинської й Рівненської філій Андрій Войтюк у телефонній розмові запевнив, що білоруські трактори, які нещодавно ввозили в Україну, були придбані ще у листопаді 2021 року і впродовж зими їх вивозили з території Білорусі до Польщі. 

Якщо повірити його словам, то постає питання: навіщо було ускладнювати собі життя й вести ті трактори у Польщу, а не відразу в Україну, адже кордони до 24 лютого 2022 року були ще відкритими?

Питання залишається відкритим. 

Сьогодні ж українці свідомо відмовляються від товарів виробництва країн-агресорів, прибирають білоруські та російські товари з полиць, а українські державні відомства запустили інформаційну кампанію DO NOT sponsor murder:

Головна ідея проєкту полягає у:

  • донесенні до іноземного бізнесу важливості бойкотування російських та білоруських товарів та послуг;
  • сприянні швидкому та масштабному падінню економіки країн-агресорів;
  • заміні російських та білоруських товарів та послуг на товари та послуги країн, що виступають проти війни в Україні, або ж у знак підтримки економіки України – на українські.

Нині мати будь-які бізнес-зв’язки з Білоруссю – це, фактично, мовчазна підтримка політики країни, яка сприяє вбивству українців.

Що ж до компанії «Техноторг», яка досі себе позиціює лідером продажу білоруських товарів, то журналісти телеканалу «Конкурент TV» відправили запит, аби на власні очі пересвідчитись, що це не чергова схема отримання прибутку та збагачення краіїни-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
07 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
16 лютого 2024