Поділитись:

Кияни здали близько тисячі «стволів», виданих на початку війни, – начальник поліції

Понеділок, 15 серпня 2022, 14:18
Кияни здали близько тисячі «стволів», виданих на початку війни, – начальник поліції

У поліції Києва заявили, що на початку війни видали на руки жителям міста для захисту від ворога понад 6,5 тисяч одиниць зброї, близько тисячі одиниць вже повернули.

Про це начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський розказав у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Начальник столичної поліції запевнив, що зброю «видавали за обліком та записували в журналах».

За словами Вигівського, у березні був наказ МВС про затвердження порядку отримання зброї, і всім громадянам, кому зброя була видана, повідомили про необхідність прибути й отримати відповідні довідки.

«Ця зброя була врахована», – зазначив він.

Водночас начальник ГУ поліції Києва наголосив, що зброю видавали громадянам не лише органи Нацполіції.

На думку Вигівського, рішення про видачу зброї українцям на початку повномасштабної війни було правильним, це допомогло захистити столицю від ворога.

«Із загальної кількості одержаної киянами зброї близько однієї тисячі одиниць було повернено, решта перебуває на обліку», – зазначив він.

За його словами, нині стоїть питання створення єдиного реєстру обігу зброї, воно потребує законодавчого врегулювання. Це дасть змогу зробити інвентаризацію зброї, яка є на руках в українців.

На думку керівника поліції Києва, рішення про видачу зброї українцям на початку повномасштабної війни було правильним, це допомогло захистити столицю від ворога.

«Що буде далі зі зброєю – розбиратимемося, регулювання обігу та створення єдиного реєстру вкрай необхідне», –  підсумував Вигівський.

Нагадаємо: згідно з проміжними результатами опитування громадян в додатку «Дія», більш як 62% українців підтримують обіг зброї для особистого захисту, і ще 18% підтримують обмежений обіг для спеціальних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів