Поділитись:

Чи потрібно в Луцьку відновити безплатне харчування учнів 1-4 класів?

П'ятниця, 16 грудня 2016, 09:26
Чи потрібно в Луцьку відновити безплатне харчування учнів 1-4 класів?

Питання безплатного харчування учні 1-4 класів у міській владі активно обговорюють.

Однак, зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, фінансувати харчування усім учням молодшої школи немає потреби. Про це він сказав у програмі "Відкрите місто".

"По-перше, на сьогодні ми частково фінансуємо харчування учнів 1-4 класів. Соціально-незахищені верстви населення, діти, батьки яких воюють в зоні АТО, харчуються за міські гроші. Тому не можна говорити про те, щоб повернути часткове фінансування харчування, адже воно на сьогодні в нас є. Дійсно, є обговорення, щоб зробити харчування дітей в 1-4 класах повністю безплатним. Але я прихильник формування бюджету розвитку", – зазначив він.

Яковлев пояснив: при тому, що можливий бюджет розвитку міста становить 80 мільйонів, шкільне харчування буде коштувати приблизно 15 мільйонів гривень в рік. За такі гроші можна зробити приблизно 10 великих дворів.

"Я не впевнений, що всім сім'ям є потреба фінансувати харчування. Це не буде правильно, це совковий підхід, так не можна робити. Є категорії, які повинні бути захищені державою чи містом, але робити повністю харчування безплатним недоцільно", – переконаний Яковлев.

Нагадаємо: з проханням відновити бюджетне фінансування харчування учнів 1-4 класів зареєстрували петицію.

Надрукувати
мітки:
коментарів