Поділитись:

Ворог збільшує атаки біля Сіверська, щоб відволікти від своїх операцій на півдні, – аналітики

Неділя, 14 серпня 2022, 09:45
Ворог збільшує атаки біля Сіверська, щоб відволікти від своїх операцій на півдні, – аналітики

Росія може змінити пріоритети наступу на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу українських військових від контрнаступальних дій на півдні України.

Такий висновок американського Інституту вивчення війни (ISW), – інформує Громадське. 

Аналітики зазначають, що останнім часом російські війська, здавалось б, скоротили свої наступальні дії на схід від міста Сіверськ, що у Бахмутському районі Донеччини. З 6 серпня вони проводили спорадичні та обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись артилерійські обстріли прилеглих населених пунктів.

Але з 11 серпня російські війська збільшили кількість обмежених наземних атак у районі Сіверська. Ці атаки разом із продовженням наступів у напрямку Бахмута можуть бути спробою відтягнути українську техніку та особовий склад на лінію Бахмут-Сіверськ на північному сході Донецької області.

На думку аналітиків ISW, таким чином окупанти можуть пробувати відвернути увагу України від критичних районів на півдні, де українські війська проводять ефективні контратаки і можуть створювати умови для переходу у контрнаступ. Так, російські війська сподіваються змістити увагу з півдня, щоб послабити тиск на власні операції вздовж південної осі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів