Поділитись:

З українських портів вже відправили пів мільйона тонн агропродукції

Субота, 13 серпня 2022, 23:45

Українське зерно послабило гостроту продовольчої кризи у світі, за кордон з наших портів вивезено вже пів мільйона тонн аграрної продукції.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Дуже важливо, що дає результат експортна зернова ініціатива. З початку її реалізації з українських портів загалом вийшли вже 16 суден із зерном для семи країн на трьох континентах. Це Європа, Азія, Африка. На борту майже пів мільйона тонн агропродукції: кукурудза, пшениця, соняшникова олія, соя та інші товари, абсолютно необхідні світовому ринку. Це вже дало змогу знизити гостроту продовольчої кризи, дало певну надію на спокій країнам – споживачам нашої агропродукції», – сказав очільник Української держави.

За його словами, якщо партнери гарантуватимуть безпеку українського вантажу та портів, не допустять російських провокацій і терору, питання продовольчої кризи вже не буде актуальним.

А в перспективі це допоможе «повністю зняти продовольчу кризу з глобального порядку денного».

Зеленський підкреслив, що початок експорту важливий і для України. Саме зараз до відправлення готується чергове судно із зерном з порту «Південний».

«Для України це має помітну користь. За неповних два тижні з трьох наших портів – "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" – вдалося експортувати такий обсяг, який дорівнює всьому аграрному експорту автотранспортом за липень і більш як двом третинам експорту залізницею за минулий місяць», – пояснив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
02 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024