Поділитись:

Волинські тепловики заборгували більш ніж 200 мільйонів гривень

П'ятниця, 16 грудня 2016, 08:52
Волинські тепловики заборгували більш ніж 200 мільйонів гривень

Як зазначає начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, сектор централізованого теплопостачання потребує, як ніколи, підтримки і особливої уваги з боку держави.

Складна ситуація виникла через тривалу невідповідність тарифів на тепло і її фактичної собівартості, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Довгий час різниця в тарифах сплачувалась державою не повністю та з істотними затримками. Як наслідок, виникала заборгованість, що призводило до нарахування пені та штрафів. Наразі створена робоча група на чолі з віце-прем'єр-міністром Генадієм Зубком, яка спільно з експертами Європейського банку реконструкції та розвитку та Міжнародного валютного фонду, підготували ряд законопроектів аби стабілізувати ситуацію.

"Заборгованість підприємств теплокомуненерго області в цілому станом на 1 грудня 2016 року за газ становить 210 млн 214 тис грн, за електроенергію – 8 млн 22 тис грн. У той же час держава заборгувала тепловикам по пільгах і субсидіям 77,4 млн грн, за невідшкодованою різницею в тарифах – 69,5 млн грн, що разом становить майже 150 млн грн", – зазначив Андрій Пиріг.

Надрукувати
мітки:
коментарів