Волинським судам до Дня Миколая вирішили купити кондиціонери

Четвер, 15 грудня 2016, 17:10

13 кондиціонерів для потреб місцевих загальних судів Волинської області вирішили придбати в грудні 2016 року.

Так, територіальне управління Державної судової адміністрації України в Волинській області 7 грудня розмістило оголошення про проведення допорогової закупівлі на кондиціонери на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

В управлінні готові викласти за техніку 157,3 тисячі гривень.

Початок аукціону заплановано на 19 грудня. Пропозиції можна подавати до 16 грудня.

Як зазначено в документації, отримати техніку планують до кінця 2016 року.

Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Волинській області Наталія Коцирій, пояснюючи в коментарі "Конкуренту", чому вони саме зараз вирішили придбати кондиціонери, апелює до постанови Кабінету Міністрів № 65 від 1 березня 2014 року "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету".

Цією постановою, мовляв, протягом тривалого часу забороняли купувати державним установам певний перелік обладнання, в тому числі й кондиціонерів.

"Не так давно внесли зміни і ця заборона була відмінена", – каже Наталія Коцирій.

Посадовиця зауважує, що ці кондиціонери планують придбати на потреби судів, зокрема для серверних кімнат чи камер для тримання підсудних.

Варто зауважити, що у територіальному управлінні Державної судової адміністрації загалом на початку грудня оголосили близько 10 електронних закупівель. Йдеться, зокрема, про закупівлю меблів, телевізорів, технічних засобів фіксування судового процесу, холодильників, турнікетів, сейфів тощо.