Поділитись:

Окопи, бліндаж, кухня: волинські тероборонівці показали закріплені позиції (фото, відео)

П'ятниця, 12 серпня 2022, 19:34
Окопи, бліндаж, кухня: волинські тероборонівці показали закріплені позиції (фото, відео)

Солдати гранатометного відділення 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині цілодобово стежать, аби не пройшли диверсійно-розвідувальні групи з боку Білорусі.

Про це розповів командир відділення Віталій, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Кількість оборонців і їх місце розташування військові не озвучують з міркувань безпеки. Суспільне побувало на одній з позицій у поліських лісах та побачило, як тероборонівці облаштували свій побут та несуть службу.

Окопи, бліндаж, кухня: волинські тероборонівці показали закріплені позиції (фото, відео) 

Військовослужбовці бригади територіальної оборони продовжують укріплюватися на позиціях, – говорить військовий Андрій. Показує укриття, розпізнати яке з неба над лісом неможливо.

Військовослужбовець Андрій показує приховане укриття, яке збудували на позиції.Військовослужбовець Андрій показує приховане укриття, яке збудували на позиції.
 

«Це місце, щоб перечекати тут артилерійський наліт, а далі відділення виходить і виконує свої бойові завдання. Ми бережемо свій особовий склад. Ми не такі придурки, як єті руські. Ми українці», – каже Андрій.

На позиції бійці облаштували бліндаж для відпочинку. Під землею – дерев'яні нари, проведено світло і вентиляція. Зі слів Андрія, бліндаж зробили надійним: «Над нами три накати колод і більше двох метрів землі».

У підземний бліндаж бійці провели світло та вентиляцію.У підземний бліндаж бійці провели світло та вентиляцію.
 

Харчування військових різноманітне і поживне, – каже боєць тероборони Ігор. Розповідає: до лав Збройних сил України вступив разом із братом після 24 лютого, раніше не служив. Нині чоловік готує на польовій кухні.

Ігор відповідає за кухню та харчування побратимів.Ігор відповідає за кухню та харчування побратимів.
 

«Гречка з тушонкою, зажаркою, борщик, салатик, хлібчик, сік, печиво. Вистачає всього вдосталь. Усе у нас добре», – додає тероборонівець.

Як розповів пресофіцер 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині Сергій Хомінський, на кордоні постійно відбуваються заходи з бойової підготовки, проводяться навчання. Нині ситуація контрольована.

Окоп десь у поліському лісі.Окоп десь у поліському лісі.
 

«По той бік кордону збройні сили Білорусі постійно проводять переміщення особового складу, техніки, ротацію. Нами ці переміщення усі відстежуються, аналізуються і, за потреби, вживаються контрзаходи. Також нарощується система інженерних загороджень», – зазначив пресофіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
11:20
21 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
03 березня 2024
28 лютого 2024
18 лютого 2024
08 лютого 2024
07 лютого 2024
03 січня 2024