Поділитись:

Остаточне рішення про навчання в режимі офлайн прийматиме Волинська ОВА

Середа, 10 серпня 2022, 11:30
Остаточне рішення про навчання в режимі офлайн прийматиме Волинська ОВА

У Волинській обласній військовій адміністрації пояснили, яким чином вирішуватимуть, у яких навчальних закладах з 1 вересня розпочнеться навчання в режимі офлайн.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОВА 10 серпня.

Як зазначив державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, в першу чергу, має бути складений акт обстеження на наявність укриттів та їх відповідність всім державним стандартам. Окрім того, буде враховуватися думка громади щодо форми навчання у тому чи іншому навчальному закладі. Однак, остаточне рішення про початок навчання офлайн у конкретному закладі загальної середньої освіти прийматиме Волинська обласна військова адміністрація.

Нагадаємо, що в області є 1148 закладів освіти. У 998 з них вже провели перевірки, у 386 – складені відповідні акти. Вже 106 закладів мають відповідні системи укриття, тож в них гарантовано розпочнеться навчання офлайн 1 вересня. Ця цифра не є остаточною, адже інспектування закладів освіти тривають. Сергій Захарін нагадав, що позиція міністерства – відновити навчання офлайн у максимальній кількості закладів, де це дозволяють умови безпеки. Однак, батьки, які категорично проти офлайн формату, мають право обирати інші форми освіти, передбачені чинним законодавством.

Разом з тим, у громадах Волині, які безпосередньо межують з Білоруссю в 50 кілометровій зоні, учбовий процес розпочнеться онлайн. Це приблизно 25% закладів освіти Волинської області.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів