Поділитись:

Не реагують на мотоциклістів: виявили нову загрозу електрокару Tesla

Понеділок, 08 серпня 2022, 05:00

У США розслідують аварії за участю автомобілів Tesla, в яких загинули 2 мотоциклісти. Маск, однак, заявляє, що система автопілота Full Self-Driving вже значно вдосконалена.  

Дві смертельні аварії за участю автомобілів Tesla, які, очевидно, працюють у режимі «автопілот», викликають пильну увагу з боку федеральних регулюючих органів, повідомляє ZN, посилаючись на AP.

Вони вказують на нову потенційну небезпеку: частково автоматизовані автомобілі можуть не зупинитись перед мотоциклами.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) направила слідчі групи на дві аварії минулого місяця, у яких Tesla зіткнулися з мотоциклами на автострадах у темряві. Обидві аварії закінчилися летальним кінцем. В адміністрації підозрюють, що у кожному випадку використовувалася частково автоматизована система допомоги водієві.

NHTSA заявляє, що після збору додаткової інформації воно може включити ці аварії у ширше розслідування зіткнень Tesla з автомобілями екстрених служб, припаркованими вздовж автострад. Крім того, NHTSA також розслідує понад 750 скарг на те, що Tesla гальмує без причини.

Майкл Брукс, виконуючий обов'язки виконавчого директора некомерційного Центру автобезпеки, закликав NHTSA відкликати «автопілот» Tesla, оскільки він не розпізнає мотоциклістів, аварійних автомобілів та пішоходів.

«Мені абсолютно ясно, і це вже повинно бути ясно багатьом власникам Tesla, що цей пристрій не працює належним чином, не виправдовує очікувань і наражає на невинних людей небезпеку на дорогах», – сказав Брукс.

З 2016 року NHTSA направило команди на 39 аварій, в яких, згідно з документами агентства, імовірно, використовувалися автоматизовані системи водіння. У 30 із них брали участь автомобілі Tesla, включаючи аварії, в яких загинуло 19 людей.

Компанія Tesla, зі своєї строни, заявила, що системи Autopilot і Full Self-Driving не можуть керувати автомобілем самостійно, і що водії повинні бути готові до втручання в будь-який момент.

Автопілот Tesla утримує автомобілі на своїй смузі руху та на відстані позаду інших автомобілів. Компанія також використовує окремих власників для тестування програмного забезпечення Full Self-Driving, яке призначене для самостійного проходження маршруту під наглядом людини.

У четвер на щорічних зборах акціонерів компанії власник Tesla Ілон Маск заявив, що система «Full Self-Driving» значно вдосконалена, і він сподівається, що до кінця року програмне забезпечення буде доступне всім власникам, які запросять його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів