Поділитись:

Польща хоче затримати українських працівників

Четвер, 15 грудня 2016, 09:27
Польща хоче затримати українських працівників

Для польської економіки буде корисним, якщо українці отримуватимуть дозволи на працевлаштування на 3-4 роки.

Зменшення кількості безробітних призвело до того, що вже понад 45 відсотків роботодавців заявляють про проблеми з нестачею робочих рук. Справа стосується таких галузей як виробництво, обслуговування та торгівля – наголошує Кшиштоф Інґльот з Work Service SA. З його слів, без працівників з України, велика кількість фірм у Польщі мали б проблеми з реалізацією замовлень, – повідомляє Польське радіо.

"Наразі час ми маємо вже майже один мільйон працівників з України, щоб собі це унаочнити, досить уявити, що йдемо вулицею, і кожен п'ятнадцятий-шістнадцятий із перехожих – це працівник з України. Імміграція з України поповнює наш ринок праці, тобто коли роботодавець потребує працівника, а в Польщі його немає, тоді приймає працівника з України. Це дуже позитивно", – каже Кшиштоф Інґльот.

В його оцінці, дотеперішню політику видавання дозволів на працевлаштування для іноземців із східного кордону лише на 6 місяців необхідно змінити. Для польської економіки буде корисним, якщо українці отримуватимуть дозволи на 3-4 роки і водночас приїжджатимуть із сім'ями.

Уряд готує зміни в міграційній політиці, так щоб затримати у Польщі громадян із східного кордону.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯЮТЬ УКРАЇНЦІ В ПОЛЬЩІ

Надрукувати
мітки:
коментарів