Поділитись:

ПВК «Вагнера» завербувала понад 1000 російських в'язнів воювати в Україні

Неділя, 07 серпня 2022, 18:08
ПВК «Вагнера» завербувала понад 1000 російських в'язнів воювати в Україні

фото ілюстративне

Приватна військова компанія «Вагнера» вже завербувала понад тисячу ув'язнених щонайменше у 17 російських колоніях для відправлення на війну проти України.

Про це повідомляє The Insider, пише Ліга.

За даними видання, ПВК «Вагнера» вдалося завербувати ув'язнених у десяти регіонах країни-агресора росії. Згідно з підтвердженими даними ув'язнених та їхніх родичів, близько 680 осіб завербували в Ярославській області, ще 400 – у колоніях Рязанської області.

Погодилися йти на фронт 270 осіб у колонії №5 Тульської області та близько 250 осіб у колонії в Архангельській області, 130 осіб – у Комі, не менше 72 осіб у Псковській області та не менше 40 осіб в ІК №7 у Петербурзі.

Для спеціальної підготовки завербованих ув'язнених вагнерівці створили пункти на базі колонії у Ростові-на-Дону, повідомляє видання. Підготовка триває по 20 годин на день, 4 години відводяться на сон. Перша група, яка пройшла підготовку у цій колонії, вирушила на фронт 20 липня. 

Ув'язненим обіцяють платити близько 200 000 рублів на місяць, а також пропонують виплату лікарняних при пораненні в розмірі 300 000 рублів та 5 млн рублів у разі загибелі на фронті. Вагнерівці також обіцяють звільнення, якщо ув'язнені протримаються пів року на війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів