Поділитись:

У жовтні українцям удвічі збільшать суму компенсацій за розміщення переселенців

Неділя, 07 серпня 2022, 09:32

фото ілюстративне

З початком опалювального сезону сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі.

Про це розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, – повідомляє Суспільне.

Зі слів Олексія Чернишова, нині ця сума становить майже 450 гривень за людину щомісяця. На цю програму держава щомісяця витрачає понад сто мільйонів гривень.

«Це не тільки держава виділяє кошти. Ми маємо також міжнародних партнерів, які нам допомагають у частині цих витрат», – зауважив Олексій Чернишов.

Щоби отримати компенсацію, є кілька умов: прихисток має бути безплатним і у власника житла не має бути заборгованості по комуналці.

«Програма передбачає можливість компенсації витрат на комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає 450 гривень на одну людину. Ми також розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон і витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо в два рази підняти цей параметр, підняти цю суму, вона буде близько 900 гривень», – зазначив міністр.

На сайті https://prykhystok.gov.ua/ можна створити оголошення про пошук або надання житла. Щоби запропонувати свою допомогу, треба на вебпорталі заповнити форму та опублікувати оголошення. Вже після розміщення гостей необхідно подати заяву до органів місцевого самоврядування. Потому виплати щомісяця зараховуватимуться на картку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів