Поділитись:

Ізраїль завдав ударів по бойовикам «Ісламського джихаду»

Субота, 06 серпня 2022, 23:15
Ізраїль завдав ударів по бойовикам «Ісламського джихаду»

Ізраїльські літаки в суботу завдали ударів по сектору Газа, а палестинці обстріляли територію Ізраїлю ракетами.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters, пише Укрінформ.

Зазначається, що Ізраїль завдав кілька ударів по бойовиках «Ісламського джихаду» і складах зброї, захованим у житлових районах. Унаслідок бомбувань щонайменше п'яти будинків у повітря піднялися величезні клуби диму та уламків.

Загинули 15 палестинців, включаючи щонайменше чотирьох бойовиків і трьох цивільних осіб, серед яких була дитина, повідомило палестинське Міністерство охорони здоров'я. Десятки людей отримали поранення.

Палестинські бойовики випустили по Ізраїлю не менш як 200 ракет, більшість із яких були перехоплені. У містах лунали сирени повітряної тривоги, люди бігли в бомбосховища. Повідомлень про серйозні жертви не надходило.

Подальша ескалація залежатиме значною мірою від того, чи вирішить ісламська група «Хамас», яка контролює Газу, приєднатися до бойових дій.

У п’ятницю Ізраїль в результаті авіаудару знищив одного зі старших командирів «Ісламського джихаду». Бойовики відповіли ракетним обстрілом, однак не завдали серйозної шкоди Ізраїлю.

Раніше ізраїльські війська заарештували командира «Ісламського джихаду» на окупованому Західному березі. У суботу військові заявили, що затримали ще 19 членів угруповання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів