Поділитись:

Росія масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни, – британська розвідка

Субота, 06 серпня 2022, 12:05
Росія масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни, – британська розвідка

фото ілюстративне

За оцінками британської розвідки, незабаром розпочнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 км буде на півдні. 

Про це йдеться в огляді про війну в Україні за 6 серпня, – повідомляє «Європейська правда».

«Російські війська майже точно скупчуються на півдні, очікуючи або контрнаступу України, або готуючись до наступу. Довгі конвої російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншого продовжують рухатися з Донбасу на південний захід», – зазначають у ньому. 

Є повідомлення про перекидання сил з окупованих Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та материкової частини росії через Кримський міст до Криму. 

«До Криму перемістили БТГ чисельністю 800-1000 осіб, їх, скоріш за все, задіють для посилення російського угрупування на Херсонщині. 2 серпня до Криму перекинули нову БТГ, їх також перекидають зі східного угрупування сил та з високою ймовірністю відправлять на Херсонщину ближчими днями», – повідомляє британська розвідка. 

Українські військові, розповідають в огляді, продовжують бити по тилах противника, обираючи цілями мости, склади боєприпасів та залізничні вузли на окупованому півдні. З огляду на стратегічну важливість залізничної гілки, що сполучає окупований Крим з півднем, дії зі створення усіх можливих проблем на для неї, певно, мають на меті ускладнити для росії логістику південного угрупування військ.  

«Війна росії проти України невдовзі увійде в нову фазу. Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км – від Запоріжжя до Херсона», – підсумовує розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів