Поділитись:

Росіяни вдруге обстріляли Запорізьку АЕС: снаряди впали біля ядерного реактора

П'ятниця, 05 серпня 2022, 20:37

фото ілюстративне

Ввечері 5 серпня росіяни вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Про це повідомляє Енергоатом.

Зазначається, що рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус.

«Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає», – йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі додають, що перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Ймовірно вони знали, що готується атака.

«Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень», – йдеться в дописі.

Нагадаємо: сьогодні приблизно о 14.30 російські військові тричі обстрілювали Запорізьку АЕС. Вони поцілили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. У результаті її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулись дизель-генератори. Наразі цей блок розвантажено та відключено від енергомережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів