Поділитись:

Скільки потрібно омега-3 жирних кислот для зниження кров'яного тиску

П'ятниця, 05 серпня 2022, 05:40
Скільки потрібно омега-3 жирних кислот для зниження кров'яного тиску

Згідно з дослідженням вчених з Університету науки та технології в Макао (Китай), щоденне споживання їжі, що містить 3 г омега-3, дозволяє знизити артеріальний тиск на кілька міліметрів ртутного стовпа. Фахівці обстежили майже 5000 пацієнтів з гіпертонією та підвищеним рівнем холестерину в крові, щоб зрозуміти, яка кількість жирних кислот необхідна для нормалізації тиску.

Як виявилося, у респондентів, які споживали від 2 до 3 г омега-3 жирних кислот на день, спостерігалося зниження максимального тиску приблизно на 2 мм рт. ст. У хворих на гіпертонію, які отримували разом з їжею 3 грами омега-3 на день, у середньому систолічний тиск падав на 4 мм рт. ст. Подібні результати були й у респондентів віком від 45 років із високим рівнем холестерину.

– Дослідження виявило, що ефективна доза (3 г на день) жирних кислот здатна знизити артеріальний тиск у хворих з гіпертонією на 4 мм рт. ст., – пояснив радник Італійського товариства серцево-судинної профілактики (Siprec) Паоло Беллотті, цитує портал LA Repubblica.

Однак, за визнанням вчених, споживання омега-3 жирних кислот не зменшує ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад або інсульт. І не замінює лікі.

Результати дослідження були опубліковані у журналі Американської кардіологічної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів