Поділитись:

Луцька РДА роздала землі в "царському селі" незаконно, – прокуратура

Середа, 14 грудня 2016, 12:36
Луцька РДА роздала землі в «царському селі» незаконно, – прокуратура

Луцька РДА незаконно розпорядилася земельними ділянками лісового фонду загальною площею 3 гектари та вартістю понад 800 тисяч гривень, що знаходяться на території Боголюбської сільської ради.

Про це повідомив заступник прокурора Волинської області Ярослав Голинський під час брифінгу 14 грудня.

"В ході здійснення кримінального провадження виявлено факт незаконного вилучення земель лісового фонду на території Луцького району з наступним їх наданням фізичним особам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд", – зазначив посадовець.

Він пояснив, що таке вилучення можливе лише за згодою Кабінету Міністрів. Проте Луцька райдержадміністрація такої згоди не одержала.

Як розповів Ярослав Голинський, прокуратура області в листопаді 2016 року пред'явила позовну заяву до Луцької РДА та 26 власників земельних ділянок про визнання недійсними розпорядження й державних актів на право власності.

Зі слів заступника прокурора, нині в суді першої інстанції призначено засідання. Рішення поки немає, але Генеральна прокуратура України погодила цей позов. Крім того, Кабінет міністрів теж просив звернутися до суду.

Надрукувати
мітки:
коментарів