Поділитись:

На Волині представили національний проєкт «Українське меблеве економічне диво»

Середа, 03 серпня 2022, 22:40
На Волині представили національний проєкт «Українське меблеве економічне диво»

фото ілюстративне

Волинський обласна військова адміністрація презентувала національний проєкт «Українське меблеве економічне диво», завдяки якому Україна може стати потужним європейським виробником меблів та наростити експорт продукції до 14 млрд доларів на рік.

Про це повідомляє офіційний сайт Волинської ОВА.

«Україна має шанс увійти до когорти найбільших європейських виробників меблів та збільшити прибуток від експорту товарів до 14 млрд доларів. Амбітні плани вдасться реалізувати завдяки національному проєкту розвитку лісової, деревообробної та меблевої галузі «Українське меблеве економічне диво», який сьогодні презентували у Волинській ОВА. Даний проєкт включений до Національного плану відновлення України», – пишуть в ОВА.

Зазначається, що українська меблева галузь до війни була одним з найбільш перспективних секторів економіки, який щороку демонстрував значні темпи приросту виробництва та експорту готової продукції. У деревообробній та меблевій галузях країни на сотнях підприємств працюють понад 100 тисяч українців.

У 2021 році експорт українських меблів становив 1,05 млрд доларів, утім повномасштабне російське вторгнення внесло свої корективи – зупинилися виробничі потужності, порушилась логістика, більшість міжнародних контрактів – зірвані.

За розрахунками авторів національного проєкту, деревообробна та меблева галузі можуть забезпечити збільшення експорту від 750 млн доларів на рік до 14,8 млрд. Відтак, галузі зможуть суттєво розвинутися в повоєнний час і стати стратегічними для відродження всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів