Поділитись:

Карабах: Азербайджан повідомив про втрати, вірмени «НКР» розпочали мобілізацію

Середа, 03 серпня 2022, 18:48

Фото ілюстративне

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що позиції азербайджанських військових зазнали інтенсивного обстрілу. Тим часом у так званій «Нагірно-Карабаській Республіці» («НКР») оголосили військову мобілізацію.

Про це повідомив Мілітарний.

У середу, 3 серпня, Міноборони Азербайджану повідомило, що у ході обстрілу загинув азербайджанський військовий. Обстріл відбувався з території, де тимчасово розміщений російський миротворчий контингент, у напрямку Лачинського району.

«У результаті від кульового поранення став шехідом військовослужбовець термінової дійсної військової служби – солдат Казимов Анар Рустам оглу», – йдеться у повідомлені Міноборони Азербайджану.

Також повідомляють, що підрозділами азербайджанської армії вжили відповідні заходи, зокрема, завдали повітряних ударів по армянських позиціях за допомогою БпЛА Bayraktar TB2.

Своєю чергою у так званій «Нагірно-Карабаській Республіці» оголосили часткову військову мобілізацію.

«Президент Республіки Арцах Араїк Арутюнян підписав указ, згідно з яким з 3 серпня 2022 року в республіці оголошено часткову військову мобілізацію», – йдеться у повідомлені.

Також 1 серпня у так званій «НКР» повідомляли, що на низці ділянок північного та північно-західного кордону «Республіки Арцах» азербайджанські підрозділи вдалися до провокацій, спробувавши перейти лінію зіткнення, що було припинено силами вірменськими підрозділами.

2 серпня з ініціативи міністра оборони російської федерації генерала армії Сергія Шойгу відбулася телефонна розмова з міністром оборони Азербайджанської Республіки генерал-полковником Закіром Гасановим.

Під час телефонної розмови сторони обговорили питання регіональної безпеки, а також інші питання, які становлять взаємний інтерес.

Нагадаємо, Вірменія та Азербайджан вели дві війни – у 2020 році та у 1990-х роках – через регіон Нагірного Карабаху та окуповані азербайджанські території. Шість тижнів боїв восени 2020 року закінчилися угодою про припинення вогню за посередництва росії.

Вірменія поступилася ділянками території, які вона контролювала протягом десятиліть, а росія направила миротворців для спостереження за перемир’ям, але, попри угоду про припинення вогню, напруженість зберігається понині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів