Поділитись:

Троє волинян візьмуть участь у міжнародних змаганнях Warrior Games (відео)

Середа, 03 серпня 2022, 15:10
Троє волинян візьмуть участь у міжнародних змаганнях Warrior Games (відео)

Троє ветеранів російсько-української війни з Волині: Мая Москвич, Богдан Оксентюк та Павло Ковальський готуються разом з національною збірною до Warrior Games (Ігор Воїнів, – ред.).

Нині спортсмени – у Брайтоні, що в Великобританії.

Про це повідомляє Суспільне.

Міжнародні змагання ветеранів та військовослужбовців розпочнуться 19 серпня в американському Орландо.

Зараз учасники команди посилено тренуються. Мая Москвич виступатиме у стрільбі з лука. На тренування вона поїхала зі служби, яку зараз несе у військовому взводі.

30-річний лучанин Павло Ковальський на Іграх, як і Мая Москвич, вже вдруге. Виступатиме у п'яти видах спорту: стрільба з лука, веслування на тренажері, гольф, стрільба з гвинтівки, волейбол та баскетбол.

«Це не тільки спорт, це тонка політична розмова, це спілкування з усіма небайдужими демократичного вільного світу з британцями, американцями, пресою. Ми доносимо інформацію про те, що відбувається в нашій країні», – каже ветеран.

Не вперше на Warrior Games виступатиме також ковельчанин Богдан Оксентюк. 2018-го нацгвардієць завоював«золото» у легкій атлетиці, «срібло» та «бронзу» у плаванні.

Зі слів Павла Ковальського, поїздка на міжнародні змагання вдалася завдяки спонсорам. Участь братимуть не всі, хто планував.

«Частина з нашої команди, ветеранів бойових, які задіяні в оборонних процесах на півдні і сході, на жаль, загинули деякі з них. Це велика і сумна втрата для нашої команди. Також ми цю інформацію доносимо», – розповів лучанин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів