Поділитись:

Шахраї видурили у трьох волинян майже 160 тисяч гривень за одну добу (відео)

Середа, 03 серпня 2022, 13:28
Шахраї видурили у трьох волинян майже 160 тисяч гривень за одну добу (відео)

Щодня до поліції Волині надходять повідомлення від ошуканих волинян: хтось поспілкувався із псевдопрацівниками банку, інші – купували якісь товари в інтернеті та перейшли за фішинговим посиланням і надали доступ до своїх платіжних карт шахраям. Результат один – втрачені кошти та нерви.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У вівторок, 2 серпня, до поліції надійшла заява 44-річного мешканця Луцька. Чоловік розповів, що купував одяг та наперед перерахував кошти – понад 13 тисяч гривень. Як наслідок – залишився і без грошей, і без одягу.

Правоохоронці з’ясували, що ошукав заявника 26-річний лучанин. Відомості внесли в ЄРДР за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Цього ж дня до Ковельського районного управління звернулася 54-річна мешканка села Мельниця. До жінки зателефонували нібито з банку, повідомили, що з картою поводять шахрайські операції та оплачують якісь покупки в одному з інтернет-магазинів. Аби цьому запобігти, необхідно перерахувати кошти на декілька інших карт, що і зробила волинянка. Так вона втратила 115 000 гривень.

А 33-річна жителька Камінь-Каширського району хотіла придбати авто за оголошенням на одній з інтернет-платформ. Для цього їй необхідно було скинути аванс у сумі 30 000 гривень. Далі, як за схемою, зв’язок із продавцем перервався.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження, правоохоронці встановлюють зловмисників, які ошукали волинян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024