Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 2 серпня

Вівторок, 02 серпня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 2 серпня:

Про чергу під «Волиньгаз збутом»

Біля приміщення «Волиньгаз збуту» в Луцьку, що на Молоді – чималі черги. Переважна більшість людей у черзі – люди похилого віку.

Люди стоять у довжелезній черзі, аби подати показники лічильників чи розібратись кому платити за газопостачання, позаяк чимало з них не мають навичок користування смартфонами чи комп'ютерами, щоб зробити це в онлайн-форматі.

«Де платити?! Я не знаю... З травня місяця нас перевели, а у Великому Омелянику ще ніхто отримав рахунок на оплату газу. А сьогодні вже 1 серпня. Кажу: заплатила 120 гривень в стару організацію... Люди писали заяви. Мені треба писати?! Кажуть: приходьте після п'ятого числа. Кажу: до вас прийдеш, ви тільки відганяєте. І оце назбирали людей (показує на чергу)» – розповідає пані Марія.

Про «весільний бум» на Волині

«Найспекотнішим» на весільні церемонії виявився цьогорічний липень: впродовж минулого місяця на Волині одружилося 626 пар – це майже на 100 пар більше, ніж у попередні місяці.

«Здебільшого традиційним вбранням наречених залишаються українські вишиванки, а ось «родзинкою» весілля стають домашні улюбленці. Так і у волинських молодят чотирилапими гостями стали поважний лабрадор Люцик та милий королівський пудель Сьома, завдяки яким особливий день їх господарів виявився душевним та надзвичайно зворушливим», – йдеться у повідомленні.

Загалом за сім місяців 2022 року відділи державної реєстрації актів цивільного стану Волинської області зареєстрували 3 393 шлюби. Для порівняння – за відповідний період минулого року в області одружилося 3 028 пар закоханих.

Про погоду на Волині

Серпень зустрів волинян теплою та сонячною погодою. Перші дні останнього місяця літа температура повітря в області сягатиме 22-27°C.

Температура повітря подекуди сягатиме до 32 градусів тепла. Втім спека буде недовго. Далі ж почне холодати, очікуються дощі.

За даними українського гідрометцентру у серпні на волинян очікують навіть заморозки. Місцями температура повітря може сягати від нуля до двох градусів морозу. Таку погоду слід очікувати на Волині наприкінці місяця.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів