Поділитись:

Як зняти гроші із загубленої банківської картки

Вівторок, 13 грудня 2016, 21:43

Якщо ви втратили банківську картку, перш за все потрібно її заблокувати, зателефонувавши у банк. Так ви збережете на рахунку свої кошти.

Але після того, як ви заблокуєте картку, гроші заблокуються разом з нею. Упродовж двох тижні зняти кошти з рахунку буде проблематично – доведеться чекати перевипуску картки, – інформує BusinessUA.

Як зняти гроші, якщо втратив картку?

Якщо є надія, що картка відшукається, можна спробувати зняти з неї кошти до того, як телефонувати в банк і блокувати платіжний інструмент. Є кілька способів отримати гроші, якщо "пластику" немає під рукою:

— переказ на іншу картку:

якщо ви пам'ятаєте реквізити картки або у вас є електронний гаманець чи інтернет-банк, можна переказати гроші на іншу картку через сервіс "переказ з картки на картку". Це найшвидший спосіб вивести з картки гроші, а потім заблокувати її;

— отримання через банкомат:

деякі українські банки пропонують знімати гроші в банкоматі за номером телефону. Наприклад, ПриватБанк пропонує ввести номер мобільного, який прив'язаний до картки, а потім підтвердити зняття коштів кодом, який прийде в SMS;

— отримання в касі:

отримати гроші з карткового рахунку можна в касі банківського відділення. Однак для цього потрібен час, що в нашому випадку на руку шахраям. Крім того, деякі банки не дозволяють знімати кошти без картки у всіх своїх відділеннях. Щоб отримати готівку, доведеться їхати в те відділення, яке видавало картку;

— тимчасове блокування:

якщо ви все ж вирішили заблокувати картку, скористайтесь тимчасовим блокуванням. Якщо картка знайдеться – доступ можна буде відновити.

Як зняти гроші, якщо картка заблокована?

Якщо шанси, що картка буде знайдена, мінімальні, або ви впевнені, що її вкрали шахраї, потрібно терміново блокувати платіжний інструмент. Адже є неприємна перспектива позбутися коштів упродовж п'яти хвилин.

Якщо ви заблокували картку, для отримання коштів з рахунку доведеться чекати 10 робочих днів – саме стільки займає перевипуск платіжного інструмента. Можливості, описані вище, – онлайн-переказ, отримання в банкоматі або касі вже не працюють. Однак якщо вам дуже потрібні гроші – спосіб отримати їх існує.

Банк може запропонувати переказати кошти на інший рахунок, відкритий у будь-якій фінустанові. Для цього потрібно звернутися у відділення і написати заяву на переказ, який буде виконаний наступного дня.

Якщо у вас немає рахунку – можете оформити його у тому ж банку. І замовити до нього миттєву картку.

Надрукувати
мітки:
коментарів