Поділитись:

«Натівська» зброя: у волинському виші відкрили курси вогневої підготовки

Неділя, 31 липня 2022, 19:05
«Натівська» зброя: у волинському виші відкрили курси вогневої підготовки
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки розпочали курс вогневої підготовки для всіх бажаючих. В перший день початку реєстрації виявили бажання пройти навчання більше сотні людей.
Лучанка Надія прийшла на навчання самозахисту та домедичної допомоги. Вона – бізнес-леді, має свій ресторанний бізнес. Але у час війни зрозуміла, що у разі небезпеки вона не зможе захистити ні себе, ні свого сина. Тому нині вона тут. Вперше тримає автомат та вчиться стріляти. Вважає, що жінка повинна вміти захищатися, як і чоловік.
Лучанка Ольга також прийшла на курси вогневої підготовки. Переконана, у такий час усі повинні вміти себе захищати. Наприклад, як у Ізраїлі.
«Зараз така ситуація, що всі в небезпеці. Окрім курсів домедичної допомоги, на які я почала ходити з початку війни, потрібно навчитися поводитися зі зброєю», – розповідає.
Інструктори розповіли про види зброї, правила поводження із нею. Головний сержант Сергій Шкабура раніше викладав у школі захист вітчизни для учнів. Навчав допризовній підготовці. Зараз викладає для дорослих.
Також у лесиному виші нещодавно відкрили і мультимедійний тир, де можна потренуватися та постріляти із лазерної зброї.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів