Поділитись:

У Кривому Розі ледь не потонула 9-річна дитина

Понеділок, 01 серпня 2022, 00:15
У Кривому Розі ледь не потонула 9-річна дитина

На одному з пляжів Кривого Рогу стався нещасний випадок з дитиною. Хлопчика без ознак життя помітив у воді місцевий житель. Він витягнув дитину на берег і намагався надати йому першу допомогу.

Що сталося на пляжі та деталі про хлопчика розповів один з рятувальників і очевидців Володимир Будко на своїй сторінці в Facebook.

Дитину 8-10 років без ознак життя помітив у воді чоловік, який відплив подалі від берега. Він витягнув хлопчика на берег. За словами Будко, багато відпочиваючих поводилися не зовсім адекватно.

"Збіглися люди, і ніхто не знав, як діяти. Ми з Валентином Кубським змогли видалити воду з дихальних шляхів, і, напевно, зі шлунка. Потім підключився ще один чоловік, на якого все кричали, а він впевнено і спокійно говорив нам, що робити. У хлопчика вже починали синіти кінцівки. Хлопець почав хрипіти та самостійно дихати. Але до тями так і не приходив", – розповів Будко про порятунок дитини.

Він додав, що досить швидко приїхала швидка допомога. Хлопчика перенесли в машину і його повезли в реанімацію 8-ої лікарні.

"Виявилося, що хлопчик був на пляжі сам, без батьків. Я не можу уявити таку ситуацію у своїй родині, щоб я в такому віці відпустив дитину на пляж без особистого контролю", – підкреслив чоловік.

Крім того, відомо, що на пляжі не був обладнаний пост рятувальників. Хоча цей пляж входить в список місць відпочинку.

Будко зізнався, що кілька разів брав участь у різних тренінгах, робив відеоінструкції з реанімації, але в ситуації з дитиною на пляжі спочатку розгубився. Ще його неприємно здивувала реакція інших відпочиваючих.

"І здивувала реакція людей - виявляється, краще кричати, не викидаючи сигарету з рота, коли інші намагаються врятувати дитину. Можна в істериці кидатися на лікарів, а потім під колеса швидкої, не даючи відвезти хлопчика в реанімацію і сипати прокльони на них. Люди, як так?" – написав Будко.

У коментарях через кілька годин з'явилася інформація про те, що хлопчик помер, але виявилося, що він живий і знаходиться в реанімації. Також вдалося з'ясувати, що мама дитини працює в супермаркеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
13 лютого 2024
06 лютого 2024
05 лютого 2024