Поділитись:

Луцького школяра-розбійника апеляційний суд врятував від тюрми

Неділя, 31 липня 2022, 11:24
Луцького школяра-розбійника апеляційний суд врятував від тюрми

Волинський апеляційний суд переглянув справу неповнолітнього, який на час вчинення злочину був учнем 12-В класу КЗ загальної середньої освіти «Луцький інституційний ліцей №8 Луцької міської ради». За вчинений грабіж та розбій суд першої інстанції присудив юнаку 4 роки позбавлення волі.

Апеляційний суд ухвалив новий вирок.

Суд встановив, що спільно з іншим неодноразово судимим чоловіком неповнолітній 21 серпня 2018 року напав на потерпілого та відібрав у того телефон на автостанції №1 у Луцьку. Потерпілий почав переслідувати нападників, тож неповнолітній зловмисник штовхнув того, чоловік впав на бруківку.

Окрім того, на центральні алеї парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку 13 вересня 2018 року ці ж зловмисники напали на іншого потерпілого, завдавши тому удар кулаком у щелепу та ногою у груди. Неповнолітній зловмисник душив потерпілого за шию, в той час, як його напарник завдавав ударів. При цьому погрожували, що задушать його. Таким чином розбійники заволоділи телефоном потерпілого, який розцінив погрози своєму життю як реальні.

Пізніше дорослий зловмисник здійснив ще два розбійні напади у Луцьку, заволодівши мобільними телефонами своїх жертв.

Обох засудили до реальних термінів покарання, однак, з вироком суду першої інстанції вони не погодилися та подали апеляційні скарги.

У апеляційній скарзі доводили, що неповнолітньому – всього 16 років, він потрапив під психологічний вплив старшого неодноразово судимого чоловіка. А у спільних злочинах виконував лише другорядну роль.

Також в апеляції зазначили, що неповнолітній виховується без батька, разом з тим позитивно характеризується за місцем навчання та має можливість стати на шлях виправлення без ізоляції від суспільства. Окрім того, від моменту вчинення останнього злочину до оголошення вироку неповнолітній не вчинив жодного правопорушення.

Врахувавши всі обставини справи, апеляційний суд залишив покарання дорослому засудженому без змін, а ось покарання його неповнолітнього напарника змінили. Так замість реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі юнак відбуде умовне покарання на той же строк з іспитовим строком 2 роки. 

Нагадаємо, що у Ковелі патрульні отримали орієнтування на чоловіка, який підозрюється у вчиненні розбою. Чоловіка знайшли і викликали слідчо-оперативну групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів