Поділитись:

Не 31 рік, а понад 1000: у Луцьку відзначили День державності України (фото, відео)

Четвер, 28 липня 2022, 16:41

У Луцьку 28 липня відзначили День державності України. Історики нагадали, що українська державність, культура та мова налічує понад тисячу років, втім незалежність ми здобули лише 31 рік тому і зараз змушені боронити її найдорожчою ціною.

Допоки лунала патріотична музика, всі охочі фотографувалися на фоні блакитно-жовтих фотозон.

 

Історики нагадали тисячолітній шлях української державності та мови, а військові наголосили, що сьогодні ми не маємо права поступитися жодним клаптиком своєї землі й обов'язково здіймемо жовто-блакитний стяг на теренах тимчасового окупованих територій. 

 

Для кількох десятків присутніх на святі лучан вихованці театральної студії «Бешкетник» прочитали композицію за поемою Григорія Чубая «Вертеп».

Також діти розповіли цікаві факти про українську мову, герб та прапор. Після чого діти спільно з працівниками поліції розгорнули на Театральному майдані чималий стяг України.

 

Луцький кликун виконав Гімн України, а натхненні радістю свята діти й дорослі взялися малювати патріотичні малюнки та гасла на асфальті. 

Про важливість свята української державності у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

«Сьогодні ми відзначаємо День української державності. Понад тисячу років тому відбулося хрещення Русі-України. Це один із найважливіших моментів у нашій історії, адже відтоді Україна стала християнською і почала формуватися як держава. Впродовж історії було чимало моментів, які роз'єднували нас, однак, сьогодні ми кров'ю і потом виборюємо можливість бути державою, мати свій код та ідентичність. Адже без цього ми будемо ніким», – зазначила Алла Надточій. 

Алла НадточійАлла Надточій
 

Депутатка підкреслила, що ми маємо неймовірну історію державності й сьогодні всім народом готові у єдності відстоювати цю історію від засіхань ворога.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що луцькі волонтери у Кропивницькому стали свідками ракетного обстрілу міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів