Поділитись:

ПЦУ просить Вселенського патріарха Варфоломія позбавити патріарха Кирила престолу

Середа, 27 липня 2022, 22:00
ПЦУ просить Вселенського патріарха Варфоломія позбавити патріарха Кирила престолу

Священний Синод ПЦУ затвердив лист до Вселенського патріарха Варфоломія і предстоятелів помісних православних церков з проханням притягнути очільника російської православної церкви Кирила Гундяєва до канонічної відповідальності і позбавлення його Патріаршого престолу, передає УНН з посиланням на ПЦУ.

«Росія – країна, що впродовж століть пов’язувала свою ідентичність з православ’ям. А втім, упродовж останніх десятиліть, християнська віра у росії піддавалася паганізації – підступно підмінялася громадянською релігією, що позірно спирається на православну традицію, але чужа духу Євангелія та змісту святоотецької православної віри. Чимало вояків рф, що вторгнулись до нашої країни, ідентифікують себе з православ’ям. Однак справи, що чиняться окупантами, свідчать про них як про злочинців, які втратили живий зв’язок із Христом та Його Церквою», – йдеться в листі.

У ПЦУ заявляють, що єдиними реальними досягненнями 16-го патріарха Московського стали концентрація влади у руках однієї людини при повній деградації реальної церковної соборності та повна залежність Церкви від російської держави.

«Ідеологія сучасної РПЦ містить загрозу не лише для України, але й для цілого православного світу», - зазначається в листі.

Окрім того, ПЦУ закликали Варфоломія і предстоятелів помісних православних церков:

• засудити доктрину «русского міра» та визнати її єретичною;
• кваліфікувати дії патріарха Кирила на канонічній території Олександрійського Патріархату як схизматичні;
• позбавити Кирила Гундяєва права посідати Московський патріарший престол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
07 квітня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
12 березня 2024
05 березня 2024
26 січня 2024
20 січня 2024
05 січня 2024