Поділитись:

У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео)

Середа, 27 липня 2022, 18:31
У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео)

У Києві викрили групу псевдоволонтерів, які привласнювали благодійні внески українців на допомогу хворим дітям.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва на сайті ГУНП.

Троє зловмисників організували мережу кол-центрів, звідки диспетчери телефонували громадянам та просили матеріальну допомогу. Під час обшуків столичні правоохоронці вилучили у шахраїв понад 600 тисяч гривень, 2 400 євро, 900 доларів США, 124 мобільних телефони, 15 ноутбуків, банківські картки, флеш-накопичувачі та чорнові записи.

Зловмисниками виявилися мешканці столиці – це двоє чоловіків, 1985 та 1988 років народження, та жінка, 1991 року народження. Вони орендували приміщення, обладнали його необхідною технікою та організували там кол-центри, звідки здійснювали дзвінки українцям.

Учасники злочинної групи зареєстрували благодійні організації та створили сайти з інформацією про збір грошей на лікування дітей. Вони провели набір так званих операторів, які телефонували українцям та закликали зробити благодійні внески.

Для перерахування готівки вони вказували реквізити фейкових благодійних організацій. Усі зібрані пожертви шахраї витрачали на власні потреби.

«Ми ліквідували три кол-центри та п’ять орендованих приміщень, звідки зловмисники здійснювали свої шахрайські дії», – зазначив очільник поліції Києва генерал  Іван Вигівський.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах. Слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури готують фігурантам повідомлення про підозру та у подальшому – клопотання до суду щодо обрання запобіжних заходів. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео)У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео)У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео)У Києві «волонтери» привласнювали зібрані на лікування дітей кошти (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів