Стало відомо, що на Волині робив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко (відео)

Середа, 27 липня 2022, 17:03

З'явилися деталі візиту на Волинь заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка

Він прибув на Волинь у середу, 27 липня, і разом з очільником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком відвідав українсько-білоруський кордон. 

У своєму телеграмі Кирило Тимошенко розповів, що на Волині він дивився, як облаштований кордон на межі України та Білорусі.

«До війни ми планували у 2022 році реалізувати проєкт з обладнання кордону не лише фортифікаційними спорудами, а й спеціальними засобами стеження.
Війна внесла свої корективи у цей процес, але тут, на Волині, це питання вирішують на рівні обласної, місцевої влади та Держприкордонслужби. Військові облаштували справді серйозні загородження, а місцева влада допомогла з камерами стеження. Тут застосували і тепловізійні камери. Важливо, що за ділянками кордону можна спостерігати онлайн», – розповів він.

Також додав, що під час візиту побачив, як працюють пункти пропуску.

«Бачили сьогодні маріупольців, яких окупаційна влада «евакуювала» на територію росії. Люди змушені перетинати кордон з боку білорусі і користуватися прикордонними пунктами пропуску тут», – сказав чиновник.

Кирило Тимошенко резюмував, що кордон захищений і на Сумщині, і на Чернігівщині, і на Київщині, і на Житомирщині, і на Рівненщині, і звісно, на Волині. Але сучасною системою стеження можуть похвалитися не всі. Обіцяв закрити це питання, щоб моніторинг ситуації був на найвищому рівні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: