Поділитись:

Кількість безробітних в Україні зростає, вже – 39%, – опитування

Середа, 27 липня 2022, 20:16
Кількість безробітних в Україні зростає, вже – 39%, – опитування

Кількість людей, які втратили роботу через війну, знову почала збільшуватися.

Про це свідчить опитування соціологічної групи Рейтинг.

Якщо у червні безробітних було 35%, то у липні – вже 39%.

Ситуація погіршилася навіть на порівняно спокійному заході України (з 27% до 32%) та в центрі (з 29% до 37%). На сході ситуація ще гірша – 57% респондентів, які мали роботу до війни, заявили, що зараз не працюють.

Загалом в Україні 34% респондентів сказали, що працюють у звичайному режимі, 19% – частково або віддалено, 6% – почали працювати на новій роботі.

Половина тих, хто працює, отримують менше грошей, ніж раніше. У 43% зарплата не змінилась, у 9% – зросла. Найбільше зниження доходів відчули ті, хто працює віддалено або частково, та підприємці. Серед державних службовців відносна більшість зберегла попередню зарплату.

Відносна більшість (57%) готова продовжувати працювати навіть у разі зменшення заробітної плати, 40% – займають активнішу позицію і шукатимуть нову роботу. Останніх більше серед молоді, а також тих, хто працює в приватному секторі або сам на себе.

Серед тих, хто втратив роботу на час війни, лише третина активно її зараз шукає. Ще 23% думають над цим, а 41% – займають вичікувальну позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів