Поділитись:

Комітет ВР підтримав кандидатуру «слуги народу» Костіна на посаду генпрокурора

Середа, 27 липня 2022, 12:54

Профільний комітет Верховної Ради підтримав постанову щодо згоди на призначення генеральним прокурором України народного депутата «Слуги народу» Андрія Костіна.

Про це у середу, 27 липня, повідомила «Українська правда» з посиланням на речницю фракції СН Юлії Палійчук.

Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав поданий Володимиром Зеленським проєкт постанови «Про надання згоди на призначення президентом України Андрія Костіна на посаду генерального прокурора».

Довідково:
Андрій Костін – юрист. У 2010 він був обраний депутатом Одеської міської ради від партії «Фронт змін», а у 2019 році – депутатом Верховної Ради від «Слуги народу». 
Костін претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.
Як голова комітету з правової політики він відповідав у парламенті за судову реформу, проте саме в період керівництва комітетом Костіним належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.
Костін не декларував дохід від продажу квартир в Одесі. Але декларував корпоративні права свої та дружини в «Адвокатській компанії Право».
Також журналісти «Схем» виявили, що дружина й донька Костіна працюють помічниками-консультантами інших нардепів, а сам Костін «працевлаштував» родичів колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів