Україна може зайти на ринки ЄС через Литву, – Порошенко

Понеділок, 12 грудня 2016, 19:30

Президент Ураїни Петро Порошенко разом з Президентом Литви Далею Грібаускайте взяли участь у другому українсько-литовському економічному форумі.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

"Литва може і має бути тим плацдармом проникнення на європейський ринок українського виробника. Ми добре розуміємо, знаємо можливості та традиції один одного, ми довіряємо один одному і маємо унікальну синергію розвитку нашого бізнесу", – наголосив Президент.

Він зазначив, що на сьогодні Європейський Союз вже займає перше місце в товарообігу України – більше 45%, однак цього "ще мало".

Петро Порошенко наголосив, що за останні три роки в Україні було зроблено дуже багато, зокрема вдалося знизити рівень інфляції, який у 2014 році складав 45-65%; було відновлено зростання ВВП; стабілізовано курс гривні та покращено макроекономічну ситуацію. Крім того, було забезпечено енергетичну безпеку шляхом диверсифікації джерел енергопостачання та покращено показники "Нафтобазу", реформовано систему державних закупівель, розпочато дерегуляцію і децентралізацію, реформу податкової системи.